Απαγόρευση κυκλοφορίας: 33 πρόστιμα την πρώτη μέρα

2040

Από αύριο μόνο με μήνυμα στο 13033 ή με υπεύθυνη δήλωση βγαίνετε από το σπίτι – Πιο αυστηροί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. και επιβολή προστίμων
Ηκυβέρνηση το απόγευμα της Κυριακής μετά και το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ήταν κατηγορηματική: Αν δεν συμμορφωθείτε για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός και δεν μένετε σπίτι, θα υπάρξουν πρόστιμα 150 ευρώ για κάθε φορά που ο πολίτης εντοπίζεται από αστυνομικούς να μην δικαιολογεί (είτε με μήνυμα στο 13033 είτε με την υπεύθυνη δήλωση τύπου Β) τον λόγο που κυκλοφορεί στον δρόμο.
Ετσι, λοιπόν, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας – οπότε και τέθηκαν σε ισχύ τα νέα πιο αυστηρά μέτρα – αστυνομικοί ανά την Ελλάδα έχουν επιδοθεί σε ένα σαφάρι ελέγχων, προκειμένου να εφαρμόζεται η εντολή της κυβέρνησης. Και παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί ήταν κάπως πιο ελαστικοί το πρωί και δεν επέβαλαν πρόστιμα στους πολίτες, δεν συνέβη το ίδιο ούτε σε Χίο και Λέσβο αλλά ούτε και στη Λαμία που ήρθαν και οι πρώτες «καμπάνες» σε πολίτες.

33 πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα

Από την Τρίτη μόνο πρόστιμα
Γι’ αυτό και από την Τρίτη οι αστυνομικοί δεν θα κάνουν συστάσεις στους πολίτες αλλά θα επιβάλλουν μόνο πρόστιμα στους πολίτες και τους οδηγούς που δεν θα μπορούν να δικαιολογούν την παρουσία τους έξω. Αυτό, πρακτικά, θα σημαίνει ότι τόσο σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας αλλά και οπουδήποτε αλλού εντοπιστούν πολίτες που δεν θα φέρουν μαζί τους δικαιολογητικά έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) αλλά και υπεύθυνες δηλώσεις, θα πρέπει να πληρώσουν για να συμμορφωθούν με το μέτρο.

Σε ποια περίπτωση θα έχουμε πιο αυστηρά μέτρα
Η επιτυχία του μέτρου που έχει τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Δευτέρας θα εξαρτηθεί από τη συμμόρφωση ή μη του κόσμου. Η απαγόρευση κυκλοφορίας που εφαρμόζεται από τη Δευτέρα είναι μία «ήπιας μορφής» απαγόρευση μετακινήσεων.

Πηγή: e-maistros.gr