Δήμαρχος Αμφιλοχίας προς ετεροδημότες: «Μην ταξιδεύετε προς την περιοχή μας»

2089

Προβληματίζει τις αρχές η μαζική μετακίνηση που παρατηρείται από τα αστικά κέντρα στα χωριά και στα νησιά λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι ειδικοί σημειώνουν πως και με τις μετακινήσεις στην περιφέρεια μπορεί να συμβάλλουμε στη διασπορά του κοροναϊού σε περιοχές όπου δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα και όπου ο πληθυσμός είναι μεγαλύτερης ηλικίας και πιο ευάλωτος.

Ενδεικτική άλλωστε ως προς αυτό ήταν και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, χθες, ο οποίος τόνισε ότι το κυβερνητικό επιτελείο θα προχωρήσει σε «οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί να για περιοριστεί η εξάπλωση του ιού».

Τα ταξίδια και οι μετακινήσεις όμως προς χωριά, λίγο πριν μάλιστα αργίες όπως η 25η Μαρτίου και εορτές όπως το Πάσχα, φαίνεται ότι δεν προβληματίζει μόνο την κεντρική διοίκηση, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες. Χαρακτηριστική λοιπόν είναι η σημερινή ανάρτηση του δημάρχου Αμφιλοχίας Γιώργου Κατσούλα που απευθύνει έκκληση προς τους ετεροδημότες να μην ταξιδεύουν προς την περιοχή της Αμφιλοχίας  υπό το φόβο περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το μήνυμά του αναφέρει:

«Η πανδημία που βιώνουμε είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας. Ο φόβος οδηγεί πολλούς να θέλουν να εγκαταλείψουν τις πόλεις και να γυρίσουν στα χωριά τους. Ένα ταξίδι όμως σημαίνει και επαφή με ανθρώπους, στο βενζινάδικο, στα διόδια, στα ψώνια της προετοιμασίας, στο λεωφορείο… Η εντολή της Πολιτείας είναι σαφέστατη: «Μένουμε Σπίτι»!

Απευθύνω θερμή έκκληση προς τους ετεροδημότες μας να μην ταξιδεύουν προς την περιοχή μας, ερχόμενοι μάλιστα από μεγαλουπόλεις όπου, στατιστικά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν και να μεταφέρουν τον ιό σε πληθυσμούς κατά κανόνα πιο ηλικιωμένους. Ας συμπεριφερθούμε όλοι μας πιο υπεύθυνα μέχρι να ξεπεραστεί ο κίνδυνος, για να μπορέσουμε το καλοκαίρι να ανταμώσουμε με Υγεία»!