Κορονοϊός- Ισπανός γιατρός: «Ναρκώνουμε 65χρονους για να πεθάνουν και να ζήσουν οι πιο νέοι»

1986
A paramedic disinfects the door handle of an ambulance outside La Paz hospital in Madrid on March 23, 2020 amid a national lockdown to fight the spread of the COVID-19 coronavirus. - The coronavirus death toll in Spain surged to 2,182 after 462 people died within 24 hours, the health ministry said. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP) (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP via Getty Images)

«Έχω ήδη λάβει πολλά ηχητικά μηνύματα -δεν ξεκαθαρίζει από ποιους- που μας λένε ότι αφαιρούν τους αναπνευστήρες από ανθρώπους άνω των 65 ετών και τους ναρκώνουν για να πεθάνουν, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για όλους, ώστε να τους δώσουν σε πιο νέους», περιγράφει σε βίντεο, που αναρτήθηκε στο Twitter, ένας Ισπανός γιατρός.

Στο δραματικό βίντεο, ο γιατρός δάκρυα στα μάτια τονίζει ότι οι ασθενείς είναι πιο πολλοί από τους από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές: «Δεν υπάρχουν προμήθειες, δεν υπάρχει χώρος και δεν υπάρχουν αναπνευστήρες. Τους ναρκώνουμε και κρατάμε το χέρι στους ετοιμοθάνατους επειδή οι οικογένειες τους δεν μπορούν να είναι δίπλα τους, έτσι τους βοηθάμε να πεθάνουν για να ελευθερώσουμε τους αναπνευστήρες για άτομα κάτω των 65 ετών».

Τα λόγια του συγκλονίζουν, όπως αναφέρει «το καταπίνεις, ξεγελάς τον εαυτό σου και πας στην δουλειά, ξέροντας ότι θα αφήσεις πολλούς ανθρώπους να πεθάνουν. Κλαις στο σπίτι, κλαις τα βράδια και πας στην δουλειά το επόμενο πρωί».

Τέλος, όπως τονίζει το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μπει σε καραντίνα η Μαδρίτη -το λεγόμενο lockdown- και να σταλούν άμεσα προμήθειες, «αν δεν περιορίσουμε αυτόν τον γαμ…ο ιό, θα πεθάνουμε όλοι».