Κορονοϊός: Τέλος οι πτήσεις από Γερμανία και Ολλανδία από και προς Ελλάδα

1960

Τη διακοπή πτήσεων από και προς Γερμανία και Ολλανδία αποφάσισε η κυβέρνηση σε συνέχεια των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού. Τι θα γίνει με τους επαναπατρισμούς

Διευρύνεται η λίστα των χωρών από τις οποίες δεν θα γίνονται πτήσεις προς την Ελλάδα. Μετά την Τουρκία, την Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία, σταματούν οι πτήσεις από και προς Ολλανδία και Γερμανία, λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Για τους επαναπατρισμούς, είπε άλλωστε:

“Επιστροφές γίνονται για άτομα που έχουν μόνο πολύ ειδικούς λόγους. Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας. Όσο κι αν φωνάζουν κάποιοι αν δεν έχουν σοβαρό λόγο πρέπει να μείνουν εκεί. Ιδίως εκείνοι που δε συνεργάζονται με τη πρεσβεία επικαλούμενοι δήθεν προσωπικά δεδομένα. Η έμφασή μας είναι συγκεκριμένη και ειδικά για την Αγγλία όπου πάνω από 2.000 συμπατριώτες μας έχουν αιτηθεί επαναπατρισμό.

Θα επαναπατριστούν όσοι χρίζουν παροχή υγείας και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν εκεί που ζουν.

Όσοι δεν έχουν που να μείνουν.

Όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις τράνζιτ όπου απαιτείται μόνο το εισιτήριο της πρώτης πτήσης”.

“Το βράδυ της Παρασκευής φέραμε στην Ελλάδα 30 συμπατριώτες μας από το Χίθροου, οι οποίοι είχαν προβλήματα υγείας. Η κατάσταση δεν αφορά γενικό επαναπατρισμό, αλλά όσους έχουν πραγματικά ανάγκη” κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.