Θετικός στον κορονοϊό, και ασυμπτωματικός, είναι ένας από τους 39 γιατρούς που ελέγχθηκαν από την κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι.
Πρόκειται για εξωτερικό ιατρό, ο οποίος όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση τις τελευταίες πέντε με έξι ήμερες παρακολούθησε περίπου 50 ασθενείς σε δυο διαφορετικά ιατρεία.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε και σε μικροχειρουργικές επεμβάσεις, αν και κάτι τέτοιο επιτρέπεται μόνο για επείγουσες περιπτώσεις.
Και όλα αυτά, ενώ από την Τρίτη μετά το Πάσχα είχαν αρχίσει οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στην κλινική μετά το πρώτο κρούσματα που εκδηλώθηκε
Οι καταγγελίες στην κλινική για ανεπαρκέστατα μέτρα προστασίας δίνουν και παίρνουν. Μεταξύ άλλων, οι αρχές ερευνούν αν γίνονταν δεκτοί εμπύρετοι ασθενείς, ή ασθενείς και γιατροί, χρησιμοποιούσαν και την άλλη – πλαϊνή είσοδο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δεν γινόταν καν θερμομέτρηση.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών που έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα έρευνα – σε βαθμό κακουργήματος, θα ερευνήσει αν στην κλινική βάφτιζαν τακτικά χειρουργεία, ως επείγοντα, για να μπορούν να τα πραγματοποιούν – εν μέσω κορονοϊού.
ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ
– Δέχονταν ασθενείς με πυρετό;
– “Βάφτιζαν” τακτικά χειρουργεία ως επείγοντα;
– Πραγματοποιούσαν ιδιωτικά ιατρεία;
– Έμπαιναν ασθενείς – γιατροί από άλλη είσοδο;
Η Δήμητρα Δελιού, κόρη ασθενούς των “Ταξιαρχών”, που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “ΝΙΜΤΣ” δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι “έβλεπα ανθρώπους όλων των ηλικιών να μπαίνουν. Ηλικιωμένοι, με ορθοπεδικά προβλήματα, και νέοι, κούριερ, με φαγητά, μπαινόβγαιναν, χωρίς καμία προφύλαξη”.
“Μεγάλη Τρίτη λοιπόν, γίνεται ένα μικρό χειρουργείο στον μηρό για να τής περάσουν καθετήρα, μόνιμο καθετήρα για την αιμοκάθαρση, διότι είχε πρηστεί το χέρι της, βγαίνει από το χειρουργείο, ήταν σε καλή κατάσταση, και το βράδυ παίρνω τηλέφωνο γιατί είχα μια ανησυχία.. και όντως έτρεχαν πανικόβλητοι οι γιατροί, να βρουν μέσα στο βράδυ αίμα, από άλλα νοσοκομεία να στείλουν, διότι έπαθε εσωτερική αιμορραγία”.
Το πρωί, κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποίησε αυτοψία στην κλινική “Ταξιάρχαι”, και θα συντάξει πόρισμα που θα παραδώσει στον εισαγγελέα.
Οι εισαγγελικές αρχές θα ερευνήσουν και κατά πόσο νεφροπαθείς που είχαν πυρετό, νοσηλεύονταν στην κλινική. Όπως αποκάλυψε αποκλειστικά στον Τίμο Παπαδόπουλο ο υπεύθυνος της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της κλινικής Δημήτρης Πλακιάς, δεν τους παρέπεμπαν σε νοσοκομεία αναφοράς, αλλά τους έκαναν ακτινογραφία.
“Αφού οι νεφροπαθείς, είναι σύνηθες να ανεβάζουν πυρετό, δεχόταν η κλινική ασθενείς με πυρετό;”
“Όχι δεν δεχόμαστε. Αυτός δεν ήταν τυχαίος ασθενής, ήταν ασθενής της μονάδος… Όταν ξέρουμε ότι αυτός έχει αναπνευστικό πρόβλημα, είναι πολύ πιθανό να’ ναι του αναπνευστικού.
Δεν έπρεπε να τον διώξουμε επειδή έκανε έναν πυρετό… Το πρωτόκολλο του κορονοϊού, μας λέει, πυρετός – ακτινογραφία. Αν είναι αρνητική, τον δίνεις θεραπεία. Αυτό λέει” δηλώνει.
Σύμφωνα πάντως με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δεν έχουν δοθεί τέτοιες οδηγίες, στα κέντρα αιμοκάθαρσης.