Μπάμπης Στόκας – «Απλά»

2553

Ο Μπάμπης Στόκας παρουσιάζει το νέο του album«Απλά», που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen και μας ταξιδεύει στα λιτά και ουσιαστικά!

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης ερμηνεύει με το μοναδικό του τρόπο 10 λαϊκές ιστορίες, που φέρουν τη δημιουργική υπογραφή του Λεωνίδα Μπαλάφα και του Πάνου Δημητρόπουλου

Οι τρεις τους συνεργάζονται πρώτη φορά δισκογραφικά και, μέσα από αυτόν τον κύκλο τραγουδιών, τολμούν κάτι που δεν συνηθίζεται στις μέρες μας: να παρουσιάσουν κομμάτια που έχουν «μυρωδιά» από το κλασσικό λαϊκό τραγούδι, το οποίο, μέσα από την απλότητά του, στοχεύει απευθείας στην καρδιά και στο συναίσθημα και όχι μόνο στα αυτιά.

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας εκπλήσσει γράφοντας μελωδίες της παραδοσιακής λαϊκής φόρμας, κάτι που δεν έχει ξανακάνει στην όχι μακρόχρονη αλλά σημαντική  και επιτυχημένη μουσική του διαδρομή, ενώ ο Πάνος Δημητρόπουλος παρουσιάζει με επιτυχία έναν άλλο τρόπο στιχουργικής δημιουργίας, με λόγο βατό, κατανοητό και άμεσο.

Ο Μπάμπης Στόκας, με τη χαρακτηριστική και αγαπημένη σε όλους χροιά του, ερμηνεύει τα τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για εκείνον και ηχογραφήθηκαν από μία εκλεκτή ομάδα τεσσάρων μουσικών και μία φωνή, όπως ακριβώς γινόταν παλιά στις ηχογραφήσεις αυτού του είδους.

Ο Μπάμπης Στόκας, ο Λεωνίδας Μπαλάφας και ο Πάνος Δημητρόπουλος μας χαρίζουν μία άκρως δημιουργική συνεργασία, θυμίζοντάς μας πως η ομορφιά και η «μαγεία» βρίσκονται στα «Απλά»!