ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ – Νέα σεζόν: Η Ελένη καταδικάζεται για τον φόνο του Σέργιου

1508

Η μεγάλη και η μικρότερη αδελφή Σταμίρη θα πρωταγωνιστήσουν στις βασικές πλοκές της σειράς ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ με δύο παράλληλες, τραγικές ιστορίες. Τα γυρίσματα του β’ κύκλου της σειράς ξεκινούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

oταν ο Γιάννος αποφάσισε να τα βάλει με τους Σεβαστούς προκειμένου να γλιτώσουν τη φυλακή οι αδελφές Σταμίρη, κανείς δεν είχε φανταστεί πως ο νεαρός αποκάλυπτε όλη την αλήθεια στο ημερολόγιό του. Και κυρίως η Ελένη, η Ασημίνα και η Δρόσω, που εκτός από τις τύψεις τους για τον άδικο χαμό του, ένιωσαν πως τίποτα δεν θα αποκάλυπτε το ένοχο μυστικό τους.
Η Θεοδοσία μετά το διαζύγιό της με τον Λάμπρο αρχίζει σιγά-σιγά να ετοιμάζει τα πράγματά της για να φύγει από το σπίτι, καθώς δεν καταφέρνει με τίποτα να κερδίσει και πάλι τον άντρα της. Ενα πρωί καθώς ψάχνει στα ντουλάπια ανακαλύπτει ένα τετράδιο.

Το ανοίγει και βλέπει πως είναι το ημερολόγιο του Γιάννου! Στην αρχή διστάζει να το διαβάσει, αλλά η αγωνία και η περιέργειά της την ωθούν στο να μάθει τι είχε στο μυαλό του. Δεν αργεί γρήγορα να πάθει σοκ όταν φτάνει στο σημείο όπου διαβάζει την αλήθεια για τον φόνο του Σέργιου και τα δικά του σχέδια. «Εκείνο το βράδυ τον σκότωσαν και πολύ τις χάρηκα! Επιτέλους γλίτωσα από έναν τύραννο που μου φερόταν σαν σκουπίδι, με έβριζε και με χτυπούσε! Όμως η Ελένη, η Ασημίνα και η Δρόσω με έσωσαν! Και έσωσαν και όλο το χωριό από αυτό το απόβρασμα», γράφει σε κάποιο σημείο. Και συνεχίζει παρακάτω:

«Δεν θα αφήσω την Ελένη, την Ασημίνα και τη Δρόσω να πάνε στη φυλακή! Ειδικά τη Δρόσω μου… Θα αναλάβω εγώ το έγκλημα! Θα πάρω πάνω μου τον φόνο και εκείνες θα γλιτώσουν τη φυλακή». Η Θεοδοσία δεν μπορεί να πιστέψει όσα διαβάζει. Εχει σοκαριστεί. Δεν ξέρει αν πρέπει να μιλήσει ή να κρύψει την αλήθεια για όσα έμαθε. Αμέσως κρύβει το ημερολόγιο στα πράγματά της και για αρχή αποφασίζει να το κρατήσει μυστικό. Οταν όμως ανακαλύπτει πως ο Λάμπρος έχει αρχίσει και επίσημα να κυκλοφορεί με την Ελένη, έχοντας μόλις βγει το διαζύγιό τους, νιώθει και πάλι μίσος για εκείνη και αποφασίζει να την τιμωρήσει και να την καταδικάσει στη δυστυχία για εκδίκηση! «Θα σαπίσεις στη φυλακή», μονολογεί και εκεί τελειώνει η φετινή

Στο μεγάλο φινάλε της Πέμπτης θα δούμε τη Θεοδοσία να παραδίδει στον Προύσαλη το γράμμα που αποδεικνύει την ενοχή της Ελένης Σταμίρη για τον φόνο του Σέργιου Σεβαστού. Είναι ένα γράμμα που είχε αφήσει στα πράγματά του ο αυτόχειρας Γιάννος και αναφέρει σχεδόν ξεκάθαρα ποιος διέπραξε τον φόνο του εξαδέλφου του. Η Ελένη συλλαμβάνεται και οδηγείται στη φυλακή.

Το τραγικό τέλος του Θωμά

Δύο γεγονότα θα στιγματίσουν τη σειρά στα επεισόδια που απομένουν για την ολοκλήρωση του κύκλου. Το πρώτο είναι η ιστορία της Ελένης. Μετά τη σύλληψή της θα ξεκινήσει η διαδικασία της δίκης της. Γι’ αυτόν τον λόγο θα στηθούν και τα ανάλογα σκηνικά: Το Κακουργιοδικείο της Λάρισας, όπου θα γίνει η πρώτη δίκη της Ελένης Σταμίρη, αλλά και οι φυλακές στις οποίες θα οδηγηθεί στη συνέχεια. Η Ελένη θα κριθεί ένοχη για τον φόνο του Σέργιου, αλλά ελλείψει ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «TV Εθνος», δεν θα καταδικαστεί σε θανατική ποινή που ήταν ακόμη σε ισχύ στην Ελλάδα, αλλά σε πολυετή κάθειρξη. Την ίδια στιγμή, τα σπόιλερ που κυκλοφορούν θέλουν τον Θωμά Κυπραίο βυθισμένο στη μορφίνη να δίνει τραγικό τέλος στη ζωή του δι’ απαγχονισμού…

Ανάβουν τα «κόκκινα φανάρια»

Στον β’ κύκλο που θα μας μεταφέρει πέντε χρόνια μετά, στο 1965, η Ελένη παραμένει στη φυλακή και η Δρόσω, αφού έχει δώσει το παιδί στους Σεβαστούς (Ασημίνα και Νικηφόρο), έχει φύγει για την Αθήνα προκειμένου να κάνει την καριέρα που ονειρεύεται: αυτήν της τραγουδίστριας. Ομως όπως θα δούμε, θα καταλήξει σε καμπαρέ – οίκο ανοχής της Τρούμπας έχοντας αλλάξει φυσικά όνομα και κρύβοντας από τους πάντες την αληθινή της ταυτότητα. Η Ελένη προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη της μέσα από τη φυλακή, αλλά μάταια… Κάποιος άνθρωπος θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει να βρει την αδελφή της. Και φυσικά κάποια στιγμή ένα πρόσωπο από το Διαφάνι θα δει τη Δρόσω στην Τρούμπα…

Μετά το «Διαφάνι» στήνεται και «Τρούμπα»

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα στα σοκάκια της διάσημης και ταυτόχρονα κακόφημης συνοικίας του Πειραιά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «TV Εθνος», όπως στήθηκε το «Διαφάνι» αντίστοιχα θα στηθεί και η «Τρούμπα», με τα «σπίτια», τα καλντερίμια, τις γυναίκες και τους προστάτες τους. Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει το β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Πηγή: ethnos.gr