Ενημέρωση για το νερό στην Αμφιλοχία

1250

Σήμερα, πέμπτη 23 Απριλίου όλες οι ποσότητες νερού που μπαίνουν στο δίκτυο ύδρευσης είναι κατάλληλες για πόση.

Δελτίο Τύπου από το Δήμο Αμφιλοχίας  

Σας ενημερώνουμε για την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στο πόσιμο νερό που καταναλώνουμε στην πόλη της Αμφιλοχίας:

Α) Όπως είναι γνωστό, κατά τους χειμερινούς μήνες, το νερό που έρχεται από την πηγή των Αχυρών καλύπτει τις ανάγκες μας. Όταν όμως αυξάνεται η κατανάλωση, για να υπάρχει επάρκεια, προστίθεται νερό από την γεώτρηση «Τρομπούκη» που έχει κατάλληλο νερό για πόση αλλά μικρή παροχή. Όταν οι καταναλώσεις αυξάνονται σε βαθμό που δεν καλύπτουν τις ανάγκες, προστίθεται νερό από την γεώτρηση της «Παραζαριάς», οπότε και ακολουθεί σχετική ειδοποίηση.

Β) Φέτος, εξαιτίας των μεγαλύτερων καταναλώσεων που προέκυψαν από την καραντίνα για τον κορονοϊό, ενισχύσαμε το δίκτυο με επιπλέον παροχή. Έτσι, προσθέσαμε ποσότητες νερού από την γεώτρηση της Ποδογοράς για να μπορούμε να έχουμε πόσιμο νερό όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα.

Γ) Τις τελευταίες μέρες, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο και όχι εξαιτίας έλλειψης πόσιμου νερού από τις τρεις πηγές, εμπλουτίσαμε το δίκτυο με νερό από τη γεώτρηση της Παραζαριάς.

Δ) Σήμερα, όλες οι ποσότητες νερού που μπαίνουν στο δίκτυο ύδρευσης είναι κατάλληλες για πόση και το δίκτυο δεν τροφοδοτείται πλέον από τη γεώτρηση της Παραζαριάς. Όταν προκύψει ανάγκη χρήσης της συγκεκριμένης γεώτρησης, θα υπάρξει σχετική ειδοποίηση.