Κορονοϊός: Η Ιταλία μάς δείχνει γιατί να μείνουμε σπίτι – Κονβόι του στρατού μεταφέρει τους νεκρούς

938

Σε αυτοσχέδιες νεκροφόρες έχουν μετατραπεί φορτηγά του ιταλικού στρατού προκειμένου τα φέρετρα με τ’ άψυχα σώματα πολλών εξ όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από τον θανατηφόρο κορονοϊό να μεταφερθούν και ν’ αποτεφρωθούν εκτός του Μπέργκαμο.

Σοκαριστική η εικόνα της πομπής φορτηγών του στρατού που μεταφέρουν εκτός Μπέργκαμο σορούς νεκρών από κορονοϊό, διότι το κρεματόριο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες αποτέφρωσης.

 

Οι δυνατότητες του κρεματορίου στην πόλη της Λομβαρδίας, στη βόρεια Ιταλία που έχει πληγεί όσο καμιά άλλη στη χώρα, είναι συγκεκριμένες, καθώς υπολογίζεται ότι μπορεί να καλύψει μια διαδικασία 25 αποτεφρώσεων ανά ημέρα. Η ζήτηση όμως είναι πολλαπλάσια, καθώς το Μπέργκαμο θρηνεί ήδη την απώλεια 93 καταγεγραμμένων δημοτών, πέρα απ’ όσους απεβίωσαν πριν από τη λαίλαπα του covid-19 χωρίς να έχουν ελεγχθεί παρόλο που είχαν συμπτώματα. Δυστυχώς δε, ο αριθμός αυξάνεται μέρα με τη μέρα, μια και την Τετάρτη σημειώθηκε έκρηξη των κρουσμάτων.

Είναι σαφές ότι ο κρεματόριο του Μπέργκαμο δεν θα μπορούσε να αντέξει στους αριθμούς των τελευταίων ημερών“, δήλωσε ο δήμαρχος Τζόρτζιο Γκόρι.

Μοιραία τα φέρετρα μεταφέρονται στα κρεματόρια άλλων πόλων, της Μόντενα, της Πάρμα, της Πιατσέντζα ή άλλων μικρότερων. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αποτέφρωσης, οι στάχτες των νεκρών θα επιστραφούν στους συγγενείς.

Εξάλλου, οι μαρτυρίες ανταποκριτών ξένων δικτύων στο Μπέργκαμο μιλούν για δύο κηδείες ανά ώρα σε χρονική διάρκεια 6 ωρών.

Σοροί έχουν ήδη γεμίσει τρία νεκροτομεία – δύο νοσοκομειακά νεκροτομεία και του νεκροταφείου.

Σε κάθε περίπτωση κηδείας οι συγγενείς οφείλουν να τηρούν τα αναγκαία μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού. Φέρουν μάσκες και γάντια, εισέρχονται στην εκκλησία λίγοι-λίγοι και τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις.